Veckans Sheet Mask: Etude House, Manefit & Dr. Jart

Dr. Jart +

Förra veckan orkade jag inte hålla på så mycket med hudvård då jag varit sjuk sedan i onsdags (typisk att bli sjuk på semestern!). Men jag har i alla fall använt några masker för att min hy inte skulle se ut som sju svåra år inför nyår. Hade tänkt göra en riktigt pang-sminkning till nyår men min hud var så torr och vägrade smink helt enkelt. Det blev en smink-fri nyårskväll men jag hade kul ändå. Det blev en lugn tillställning tillsammans med min kusin. Eftersom jag var så sjuk så var det helt perfekt. Min hud är väl inte direkt i tip top just nu, men den hade nog definitivt sett värre ut om jag inte hade använt något sheet mask alls.

  • Dr Jart + Vital Hydra Solution (70 kr/st) Dr. Jart + har gjort mina favoritmasker men det verkar som att de har gjort om dessa masker sedan jag använde dem sist? Förut hade sheet masken lite mer av en gummiaktig känsla och jag älskade den verkligen. Den hjälpte min hy att suga åt sig all fukt men den här nya versionen är också bra, men den slår inte den gamla versionen. Jag kanske ska pröva deras nya Rubber Mask istället, de verkar ha den där gummimasken jag älskar. Den här masken återfuktar huden utan att vara kladdig eller rinnig, men utan gummimasken så är det inte värd sina 70 kr längre. Du kan hitta billigare masker som ger samma effekt.
  • Dr Jart + Soothing Hydra Solution (70 kr/st) Samma som masken ovan, riktigt bra mask som återfuktar men precis som jag nämnde ovan så är den är inte riktigt lika vass som som den var tidigare. Inte längre värd den dyra prislappen. Du kan hitta billigare masker som ger samma effekt.
  • Manefit Cucumber Soothing Mask (21 kr/st) Skön mask som återfuktade huden och lämnade en härlig känsla på huden. Bra mask men inte den bästa jag använt. Satt tyvärr inte jättebra på mitt ansikte.
  • Etude House 0.2 mm Therapy Air Mask Lemon (kan inte hitta någon svensk/europeisk återförsäljare) Den här masken lämnade min hud återfuktad och gav mig ett fint glow. Den här sheet masken var väldigt tunn och var lite jobbig att få upp. Men den satt bra på ansiktet sedan och var inte överdrivet rinnig.

Älskar verkligen sheet masks! Ett litet tips är att lägga sheet masken i kylen innan användning. Det var hur skönt som helst att lägga en kall sheet mask på mitt varma och febriga ansikte.

Share: