Recension: Hourglass Veil Mineral Primer

Recension: Hourglass Veil Mineral Primer

Veil Mineral Primer

Som någon med en oljig T-zon är jag ständigt på jakt efter primer som kommer hålla mig matt så länge som möjligt. Hittills har jag bara gått bet och var därför väldigt exalterad när jag läste recensionerna som skrivits om Hourglass Veil Mineral Primer. De flesta recensenterna var överens om att den mattar ner och är perfekt för oljig hy. Tror ni inte att jag var tvungen att klicka hem den då? Jo, självklart!

Var finns den att köpa?

Hourglass är ett exklusivt märke som tyvärr inte säljs i Sverige. Som tur är går det att beställa hem Hourglass produkter från SpaceNK (klicka här) till Sverige. Man kan säga att SpaceNK är den brittiska versionen av Sephora (fast lyxigare). Jag lade min beställning på förmiddagen och på eftermiddagen hade de redan skickat iväg mitt paket till Sverige. Jag hade nog haft min order inom 2 dagar från beställning, om det inte var för att paketet fastnade i PostNords sorteringsterminal i över 5 arbetsdagar. De är alltså väldigt snabba på att skicka beställningarna och frakten är gratis på alla beställningar över 70 pund.

Förpackning och beskrivning

Den här primern är väldigt dyr, och eftersom jag har haft dålig erfarenhet av matta primers köpte jag den lilla resestorleken på 10 ml. Denna lilla flaska kostade mig 20 pund! Vilket är väldigt dyrt för bara 10 ml. Enligt Hourglass själva så ska Veil Mineral Primer:

 • Minska rödhet
 • Synlighet av porer och rynkor.
 • Den ska göra din foundation vattentålig
 • Göra hyn slätare inför applicering av foundation

Förpackningen känns ändå rätt lyxig för att vara en primer. Flaskan är gjord i frostat glas med en pump i plast med matchande lock till. Den enda primer jag äger som kan matcha denna primers lyxiga förpackning är La Base Pro från Lancôme. Veil Mineral Primer kommer i tre storlekar: 60 ml, 30 ml och 10 ml. Jag gillar verkligen att de erbjuder flera olika storlekar eftersom man då kan köpa en mindre storlek om man bara vill prova produkten innan man vågar slå på stort och köpa den stora förpackningen. Det är även bra för den som reser mycket och behöver en resestorlek som är lätt att ta med. Veil Mineral Primer är en silikonbaserad primer och innehåller inte parabener, sulfater eller phtalater.

Konsistens

Till skillnad från många av mina andra silikonbaserade primers, så har Veil Mineral Primer en helt annat konsistens. Den påminner mig mer om en rinnig hudkräm och har inte den där tjocka, släta och glatta konsistensen som de flesta andra silikonbaserade primers har. Primern är vit i flaskan, men får en lila ton när man smörjer in den i ansiktet. Man ser därför lite konstig ut i hyn när man smörjt in sig, men den lila tonen syns inte när man väl applicerat sin foundation. Jag tyckte faktiskt att Veil Mineral Primer fick min foundation och hy att se slätare ut och porerna blev mindre synliga.

Resultat

Det jag också gillade med den var att min foundation såg bra ut oberoende om jag använde en silikonbaserad eller vattenbaserad foundation. Annars kan många av mina silikonbaserade primers få mina vattenbaserade foundations att se fläckiga ut då de inte verkar vara kompatibla med varann. Eftersom majoriteten av mina foundations är vattenbaserade och majoriteten av mina primers är silikonbaserade, förstår nu själva vilka problem som kan uppstå. För mig är det därför väldigt viktigt att min primer är kompatibel med det mesta.

Oberoende av om jag använde en silikon- eller vattenbaserad primer så såg min foundation slät och fin ut vid applicering. Jag började dock märka en skillnad efter några timmars användande. Om jag hade använt en silikonbaserad foundation (Hourglass Vanish Seamless Finish Foundation Stick) så såg min foundation fortfarande bra ut efter några timmar och den höll hela dagen. Däremot tyckte jag inte att den gjorde någon större skillnad när det kom till att matta ned min T-Zon. Jag tyckte att jag såg lika glansig ut som jag gör annars, vilken var en väldigt stor besvikelse. Det var ju därför jag köpte Veil Mineral Primer till att börja med. Om jag däremot använde en vattenbaserad foundation så märkte jag redan efter 3-4 timmar, att jag blev mycket glansigare än vanligt och att min foundation hade separerat på de ställen där jag applicerat Veil Mineral Primer. Det såg nästan ut som att mitt ansikte valt att äta upp min foundation på vissa ställen. Inte snyggt!

Skulle jag köpa den igen?

Nej. Jag blev väldigt besviken på resultatet eftersom primern är såpass dyr! Men det är ju tyvärr så att vi alla är olika både vad gäller hudtyp och preferenser. Vad som fungerar för någon annan behöver ju nödvändigtvis inte fungera för mig. För mig fungerade inte Veil Mineral Primer på det sätt jag hoppats och jag kommer inte att köpa den igen. Är du däremot fortfarande sugen på att testa primern (den kanske fungerar bättre för dig) skulle jag rekommendera dig att köpa den lilla storleken, som jag gjorde, och pröva dig fram. Det kan ju vara så att det här är din nya favoritprimer. Jag får däremot fortsätta mitt sökande.

 • 60%
  Innehåll - 60%
 • 40%
  Pris - 40%
 • 100%
  Förpackning - 100%
 • 60%
  Resultat - 60%
65%

Sammanfattning

En silikonbaserad och vattenresistent primer som ska få din makeup att sitta som berget hela dagen. Mycket populär primer bland de med fetare hy. Den döljer dina porer och får din bas att se slätare ut.

Denna primer är alltså silikonbaserad (Cyclopentasiloxane; en cyklisk silikon) och innehåller fysikaliskt UV-filter (Zinc Oxid + Titandioxid)

Ingredienser:
Aktiva (SPF): Zinc Oxide (4.2%), Titanium Dioxide (2.45%)
Övriga: Cyclopentasiloxane, Isododecane, Polysilicone-11, Polymethylsilsesquioxane, Hexyl Laurate, PEG-10 Dimethicone, Polyglyceryl-4 Isosterate, Stearic Acid, Alumina.

Share: