Recension: Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Recension: Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

cleansing balm

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm (305 kr för 125 ml) är en mild sminkborttagning som ska ta bort även den mest hållbara makeup. Den kompakta balmen transformeras till en silkesmjuk, lätt olja när den appliceras. Den ska effektivt lösa upp både ansikts- och ögonmakeup, fett och smuts. Allt detta utan att torka ut huden eller göra den fet eller oljig.

Jag använder foundation mest varje dag och behöver därför en sminkborttagning som verkligen rengör och tar bort allt. För det andra är jag lat. Jag behöver en produkt som inte kladdar, rinner och lämnar spår över hela badrummet efter användning. Har använt den här balmen i över tre månader nu och jag älskar verkligen hur enkel och smidig den är att använda. Den tar verkligen bort allt, till och med min mascara (använder dock inte vattenfast mascara). Det känns faktiskt jäkligt fräscht att vakna upp och inte vara alldeles svart under ögonen. Tummen upp för det!

cleansing balm

Jag använder den som en precleanse som jag sedan torkar av med en handduk. Jag går sedan in med en annan rengöring och tvättar bort eventuella rester som kan finnas kvar. Jag gillar verkligen att den inte ger mig små finnar och blemmor som jag annars lätt kan få av andra rengöringsprodukter.

Den är snäll mot känslig hy och är parfymfri. Har slängt ett öga på ingredienslistan och blev glad när jag såg att den inte innehöll femtioelva olika ingredienser. Eftersom oljan är så len och mjuk behöver man inte använda så mycket produkt, så en burk räcker länge. Har använt den i tre till fyra månader nu och har väl använt halva burken än så länge, så den kommer nog hålla mig i minst sex till åtta månader totalt.

Skulle jag rekommendera denna cleansing balm? Ja, definitivt! Är du ute efter en sminkborttagning som tar bort allt men samtidigt är snäll mot huden, då är den här för dig.

 

Take The Day Off Cleansing Balm
 • 80%
  Pris - 80%
 • 80%
  Förpackning - 80%
 • 100%
  Rengöring - 100%
 • 100%
  Resultat - 100%
90%

Sammanfattning

En sminkborttagning för dig som på ett enkelt och smidigt sätt behöver ta bort all makeup. Den är också bra för känslig hy. Lämnar inte huden uttorkad eller flottig.

INCI:
Ethylhexyl Palmitate, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Sorbeth-30 Tetraoleate, Polyethylene, PEG-5 Glyceryl Triisostearate, Water, Tocopherol, Phenoxyethanol

Share: