Recension: Philosophy Renewed Hope In A Jar

Recension: Philosophy Renewed Hope In A Jar

Renewed Hope In A Jar

Philosophy Renewed Hope In A Jar Day Cream (490 kr för 60 ml) beskrivs som en lätt men innovativ dagkräm som har förbättrats med kliniskt beprövad förnyelseteknik. Renewed Hope In A Jar ska alltså vara bättre än originalet Hope In A Jar, som inte längre säljs utan har ersatts av denna nya formula. Renewed Hope In A Jar innehåller trippelblandning av AHA-syror, tre typer av hyaluronsyra och asiatiskt fruktextrakt med ljusreflekterande egenskaper som ska ge huden en jämn, långvarig glöd samtidigt som den kontinuerligt återfuktar huden. Renewed Hope In A Jar ska dessutom förbättra hudens struktur och reducera åsynen av fina linjer.

Denna dagkräm marknadsförs som ett mirakel på burk och med en sådan marknadsföring förväntar man sig en hel del av produkten, speciellt eftersom detta är Philosophy’s bästsäljare. Besvikelsen blev därför väldigt stor när jag snabbt insåg att denna dagkräm inte var för mig. Tråkigt, men sant.

Har du väldigt torr hy (som jag har på vintern) kommer du inte tycka att den är tillräckligt återfuktande. Jag behöver en dagkräm som har en väldigt rik formula och som fungerar som en bra bas för min makeup. Min absoluta favorit är Embryolisse Lait Creme Concentré. Renewed Hope In A Jar sjunker så snabbt in i huden så jag får inte den där återfuktade och ”klibbiga” känslan jag föredrar som bas för min makeup. Dessutom har jag märkt att den smular när jag väl har den som bas under min makeup. Jag använder den därför mest på helger när jag vet att jag inte ska ha smink på mig.

Jag gillar inte förpackningen då jag tycker det är ohygieniskt att sticka ner fingrarna i en burk varje dag. Dessvärre är att förpackningen inte passande för för den här typen av hudvård. Den innehåller nämligen antioxidanter och fruktextrakt som lätt blir instabila när de kommer i kontakt med syre. Det innebär i princip att produktens bästa ingredienser kommer att bli instabila och förstöras så fort du öppnar burken. Dessutom innehåller den parfym och det är varken bra för de med känslig hy (som jag har) eller i anti-aging syfte.

Jag tror att Renewed Hope In A Jar är mer passande för:
– De som har normal till fet hy. Har du torr hy kommer du nog inte att tycka att den är tillräckligt återfuktande.
– De som gillar att produkten sjunker snabbt in i huden.
– Inte har känslig hy.

Renewed Hope In A Jar faller mig tyvärr inte i smaken. Nackdelarna överväger fördelarna för min del. Många älskar dock den här krämen så det är verkligen inget fel på den. Men jag har känslig hy, och det är inte ovanligt att produkter som alla andra älskar, inte fungerar för mig. Typ som Paula’s Choice 2 % BHA. Jag skulle rekommendera att du läser recensioner på typ makeupalley och beautypedia om du är tveksam till om du ska köpa den eller inte. Renewed Hope In A Jar fungerade i alla fall inte för mig och min torra och känsliga hy.

Philosophy Renewed Hope In A Jar Day Cream
 • 70%
  Innehåll - 70%
 • 60%
  Resultat - 60%
 • 40%
  Förpackning - 40%
 • 20%
  Doft - 20%
 • 20%
  Pris - 20%
42%

Sammanfattning

En lätt men innovativ dagkräm som har förbättrats med kliniskt beprövad förnyelseteknik. Renewed Hope In A Jar innehåller trippelblandning av AHA-syror, tre typer av hyaluronsyra och asiatiskt fruktextrakt med ljusreflekterande egenskaper som ska ge huden en jämn, långvarig glöd samtidigt som den kontinuerligt återfuktar huden. Den ska dessutom förbättra hudens struktur och reducera åsynen av fina linjer.

Share: