NARS NARSissist Wanted Eyeshadow Palette

NARS NARSissist Wanted Eyeshadow palette (570 kr för 1.4 g x 12) är en av Nars senaste ögonskuggspaletter som tyvärr endast såldes i begränsad upplaga. Paletten innehåller 12 ögonskuggor där hälften är matta skuggor och andra hälften är skimriga/glittriga. Enligt Nars själva består ögonskuggorna av en ny formel av rent pigment för en lyxig & högpigmenterad look.

Paletten kommer i en liten, lätt och smidig förpackning som gör den lätt att resa med. Den kommer även med en bra och stor spegel i locket som gör den ännu smidigare att resa med. Som jag redan nämnt så består paletten av 12 ögonskuggor i tre olika formuleringar: 6 matta skuggor, 3 skimmer skuggor och 3 ”glittriga” skuggor. Paletten består av neutrala bruna och rosa/röda toner samt en grön glittrig skugga:

Matta: Biarritz, Satisfaction, Temptress, Seven Heaven, Shadow Hill & Coconut Grove
Skimmer: Delirium, Wicked Game & La La
Glitter: Mendoza, Shooting Star & Fallen Star

Jag gillar färgschemat. Jag gillar faktiskt till och med den gröna skuggan som jag tror många nog tycker sticker ut och inte riktigt passar in. Jag älskar en glittrig grön skugga till fest så jag tycker faktiskt att det gör att den här paletten passar bra till både vardag som till fest.

Pigmenteringen är bra, men det är inte den bästa jag använt. Det behöver dock inte alltid vara något negativt. Väldigt pigmenterade skuggor kan vara väldigt svåra att jobba med. Är skuggorna lika högpigmenterade som Nars påstår? Nej, men det gör mig inget eftersom det gör den lite mer lättarbetad. Missförstå mig inte nu. Det är pigmenterade skuggor av hög kvalité, men eftersom utbudet av fantastiska ögonskuggor är såpass stort är deras ögonskuggsformel inget som sticker ut i mängden.

De glittriga skuggorna är tyvärr lite svårare att applicera (Mendoza, Shooting Star & Fallen Star), vilket är lite tråkigt eftersom det är dem som jag tycker är finast. Jag skulle rekommendera att applicera de skuggorna med antingen ett finger, en syntetisk borste eller med en beautyblender. För mig fungerar finger eller beautyblender bäst. Lite irriterande när man försöker göra en lite mer precis makeup, men eftersom jag till vardags oftast bara har en skimmrig ögonskugga över hela ögonlocket fungerar det ändå för det mesta.

De matta skuggorna är fina och lätta att jobba med, jag gillar framförallt Seven Heaven & Shadow Hill till vecket på ögonlocket. Den skugga jag gillar minst måste nog vara Coconut Grove eftersom jag tycker att den är svår att jobba med. Det är den torraste skuggan i paletten och nog även den mest pigmenterade. Men det blir lätt lite fläckigt och jag har svårt att få till den som jag vill. Däremot har jag märkt att det är en bra ögonbrynsfärg för mig så jag använder den till ögonbrynen istället.Det är helt okej konsistens på skuggorna och jag tycker inte att de fäller så mycket färg. De skuggorna jag skulle vara mest försiktig med vid applicering är de glittriga färgerna: Mendoza, Shooting Star & Fallen Star. Det kan vara lätt att få glitter överallt om du applicerar de skuggorna med en borste istället för med ett finger. De är som jag tidigare nämnt, lite svåra att jobba med, eftersom de inte är lika pigmenterade när du applicerar dem med borste som när du använder ditt finger. Kan rekommendera att använda en Beautyblender, det ger både mer färg och en snygg finish eftersom ögonlocket inte ser lika torrt ut.

NARS NARSISSIST WANTED EYESHADOW PALETTE – HIT ELLER MISS?

Trots att ögonskuggorna inte har den bästa kvalitén, så är det här en riktigt bra palett om du inte är en beautynörd utan bara vill ha en enkel palett att ha till både vardag som kväll. Den är dessutom lätt att ta med sig på resan eftersom den kommer i en stabil och kompakt förpackning med spegel.

Jag är faktiskt riktigt förtjust i den här paletten eftersom jag tycker den är så lätt använda. Jag blir inte förvirrad/överväldigad när jag tittar på färgerna, jag tycker att det är lätt för mig att komma på olika looks med den. Jag brukar ta fram den när jag är lite trött på morgonen och vill ha något som är lätt och enkelt för mig att använda. Det är väldigt tråkigt att den endast såldes i begränsad upplaga och inte längre finns att köpa.

Rekommenderas för: dig som ofta är på språng och som vill ha en enkel palett som fungerar både till vardag som till kväll.  Rekommenderas om du fortfarande har möjlighet att få tag på den.

+ Lätt, stabil & kompakt förpackning för resan
+ Spegel
+ Lätt att jobba med
+ Bra färgschema
+ Fungerar till både vardag som fest

– Priset
– Såldes endast i begränsad upplaga

NARS NARSissist Wanted Eyeshadow Palette
 • 100%
  Färgschema - 100%
 • 75%
  Pigmentering - 75%
 • 75%
  Konsistens & Blending - 75%
 • 60%
  Pris - 60%
 • 100%
  Förpackning - 100%
 • 100%
  Resultat - 100%
85%

Sammanfattning

En ögonskuggspalett från Nars som tyvärr endast såldes i begränsad upplaga. Paletten innehåller 12 ögonskuggor där hälften är matta skuggor och andra hälften är skimriga/glittriga. Passar dig som ofta är på språng och som vill ha en enkel palett som fungerar både till vardag som till kväll.

Share: