La Mer The Powder

La Mer The Powder

La Mer The Powder (750 kr för 8 g) är ett lyxigt och väldigt lätt puder som innehåller La Mer’s patenterade ”Miracle Broth” (fermenterade alger). Pudret är genomskinligt och väldigt fint malet vilket gör att den varken känns eller syns på huden. Pudret innehåller dessutom skimmer och glitterpartiklar som ger huden extra lyster.

Först och främst; det här är ett väldigt dyrt puder med tanke på hur lite puder du faktiskt får för pengarna. Du får bara 8 g produkt, att jämföra med Laura Merciers Translucent Setting Powder som innehåller hela 24 gram (!) för en billigare peng.

Förpackningen väger en del då den är gjord i frostat glas med ett blankt plastlock. Trots plastlocket känns förpackningen rejäl och lyxig. En nackdel är att förpackningen är ganska otymplig och är, enligt mig, inte lämpad att resa med. Den har inte ett inbyggt såll och hålen är ganska stora. Mycket puder kommer alltså ut på en och samma gång.

Pudret lämnar ingen vit eller ljus yta på min hy. Jag använder dock väldigt lite puder och jag använder den inte för ”baking”. Jag använder mig helt enkelt inte av den metoden (är för torr under ögonen) och kan därför inte uttala mig om den lämpar sig för det eller inte.

La Mer The Powder

Även om pudret innehåller skimmer/glitter så syns dem egentligen bara lite grann när du precis applicerat pudret. Det är inte något som syns på huden under dagen, inte ens om du är ute i solen. La Mer The Powder känns heller inte på huden och den smälter in väldigt fint och suddar ut mindre skavanker. Jag har blandhy med en väldigt fet T-zon och jag har märkt att La Mer The Powder passar mig bättre under årets kallare månader, eftersom min hy är torrare då. Den passar mig tyvärr inte alls under sommaren tyvärr.

Jag har blandhy som tenderar att vara lite oljigare på sommaren och jag måste säga att jag inte tycker att den gör ett tillräckligt bra jobb att matta ned min T-zon såhär på sommaren. Dessutom har jag svårt att få den att se bra ut på huden på näsan, det ser tyvärr lite fläckigt ut när jag applicerar pudret. Min näsa är mitt problemområde och jag har ofta svårt att ens hitta en foundation som sitter bra där. Det måste vara någonting med oljorna i min T-zon som gör att produkter ofta inte vill sitta ordentligt på näsan tyvärr. Det är ju självklart inte pudrets fel.

Jag tycker att det här är ett bra puder men måste erkänna att jag inte riktigt vet om den verkligen är värd den höga prislappen. Den passar bra för torr eller mogen hy och det jag gillar med den är att den inte torkar ut min hy under ögonen och får mig att se äldre ut. Kommer jag köpa den igen? Möjligtvis, jag utesluter det inte. Men då skulle jag köpa den bara för att ha under höst, vinter och vår. Jag vill dock testa några andra puder först (från Sensai & By Terry) för att se ifall de passar min hy bättre. Om du inte har något emot priset och är ute efter ett puder som passar torr eller mogen hy, så är det här ett puder för dig.

Ingredienser

Talc, Polyperfluoroethoxymethoxy Difluoroethyl Peg Phosphate, Calcium Stearate, Algae (Seaweed) Extract, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Medicago Sativa (Alfalfa) Seed Powder, Helianthus Annuus (Sunflower) Seedcake, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Meal, Eucalyptus Globulus (Eucalyptus) Leaf Oil, Sodium Gluconate, Copper Gluconate, Calcium Gluconate, Magnesium Gluconate, Zinc Gluconate, Tocopheryl Succinate, Niacin, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Powder, Water, Malachite, Tourmaline, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Caprylyl Glycol, Lauroyl Lysine, Isododecane, Trimethylsiloxysilicate, Ethylene/Methacrylate Copolymer, Polymethyl Methacrylate, Tin Oxide, Calcium Carbonate, Isopropyl Titanium Triisostearate, [+/- Mica, Iron Oxides (Ci 77491), Iron Oxides (Ci 77492), Iron Oxides (Ci 77499), Titanium Dioxide (Ci 77891), Manganese Violet (Ci 77742), Ferric Ferrocyanide (Ci 77510), Yellow 5 Lake (Ci 19140), Red 7 Lake (Ci 15850), Ultramarines (Ci 77007), Red 30 Lake (Ci 73360)]

La Mer The Powder & The Powder Brush
 • 75%
  Förpackning - 75%
 • 50%
  Pris - 50%
 • 75%
  Innehåll - 75%
 • 65%
  Varaktighet - 65%
 • 70%
  Resultat - 70%
67%

Sammanfattning

La Mer The Powder är ett lyxigt och lätt puder som innehåller La Mer’s ”Miracle Broth”.

Fördelar: 

 • Lyxig förpackning
 • Passar torr/mogen hy
 • Lystergivande
 • Döljer mindre skavanker 

Nackdelar:

 • Dyr
 • Innehåller glitterpartiklar
 • Osmidig förpackning
 • Lite produkt för priset
 • Passar inte oljig hy
Share: