Klairs Rich Moist Soothing Serum

Klairs Rich Moist Sooting Serum

Klairs Rich Moist Soothing Serum (80 ml för 429 kr) ska återfukta huden ända ner till cellnivå, samtidigt som den lugnar huden och ger den optimal fuktbalans. Klairs Rich Moist Soothing Serum ska minimera yttorrhet samtidigt som den ska dämpa irritationer. Serumet ska dessutom absorberas snabbt för maximal återfuktning och lindring till torr och stram hud. Klairs Rich Moist Soothing Serum innehåller bland annat:

 • Lakritsrot: har en lugnande och utjämnande effekt och passar därför särskilt bra för känslig hy. Lakritsrot innehåller även kraftfulla antioxidanter som hjälper till att skydda huden mot luftföroreningar.
 • Vitamin E: hjälper till att drastiskt minska bildandet av fria radikaler i huden och hjälper samtidigt till att stärka hudens fuktbarriär.
 • Aloe vera: är en riktig dunderprodukt som förutom sina återfuktande egenskaper, även fungerar antiinflammatoriskt och smärt stillande. Passar perfekt för känslig hy och för att bidra hudirritationer.

Allt det här låter ju såklart helt fantastiskt, men är det också det? Nja, det är ju sällan en produkt faktiskt lever upp till alla de fantastiska påståenden som de marknadsförs med. Men även om jag inte känner att Klairs Rich Moist Soothing Serum riktigt lever upp till dess marknadsföring, så gillar jag den ändå. Varför? Jo, för den återfuktar faktiskt min hy. Problemet är bara att den inte är tillräckligt återfuktande nu under vinterhalvåret, i alla fall inte för mig. Det är lite tråkigt eftersom vintern är den årstid då jag verkligen behöver återfuktning allra mest.

Min känsliga hy reagerande inte heller negativt på något i Klairs Rich Moist Soothing Serum trots det stora antalet ingredienser i INCI. Som allergiker och någon som lider av känslig hy, är naturligt inte alltid bäst. Jag är oftast lite skeptisk till överdrivet långa INCI-listor eftersom det innebär fler produkter som jag kan få en negativ reaktion av. I somras fungerade Klairs Rich Moist Soothing Serum dock alldeles utmärkt, min hy fullkomligt glänste (på ett bra sätt) och såg riktigt fräsch ut. Jag tycker ändå att den hjälpte till att lugna min hy och jämna ut min hudton (min hy är extra känslig under pollensäsongen).

En annan fördel är mängden produkt man får. De flesta serum kommer i 30 ml förpackningar, ibland till och med mindre. Men det är sällan man får så mycket som 80 ml. Den är dessutom väldigt dryg, jag har haft det här serumet sedan augusti förra året och jag har använt i princip halva flaskan, kanske lite mer. Klairs Rich Moist Soothing Serum kommer i en plastflaska med pump. Plast och är väl inte så bra ur miljösynpunkt. Men för oss som lätt tappar saker på golvet är det toppen. Pump är dessutom lätt att använda och jag föredrar det framför en pipett.

Finns det några nackdelar? Den kladdiga konsistensen. Jag känner att jag måste tvätta händerna direkt efter att jag applicerat det här serumet. Det är väl inte någon större nackdel och är såklart väldigt subjektivt. Jag har personligen något emot känslan av smutsiga och kladdiga händer. Blä.

Kommer jag köpa det här serumet igen? Ja, jag kan definitivt tänka mig att köpa den igen. Det är ett bra serum men inte direkt livsomvälvande. Jag gillar dock Klairs Rich Moist Soothing Serum mer än vad jag gillade Verso Hydration Serum. Jag vet inte om jag har för höga förväntningar på fuktserum eller om jag helt enkelt är ute och cyklar. Men jag har inte hittat det där ultimata serumet än. Mitt sökande fortsätter.

Ingredienser

Water, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Dimethyl Sulfone, Betaine, Natto Gum, Propanediol, Polyquaternium-51, Disodium EDTA, Centella Asiatica Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Carbomer, Arginine, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Lysine HCL, Proline, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Illicium Verum(Anise) Fruit Extract, Citrus Paradisi(Grapefruit) Fruit Extract, Nelumbium Speciosum Flower Extract, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Panthenol, Luffa Cylindrica Fruit/Leaf/Stem Extract, Beta-Glucan, Althaea Rosea Flower Extract, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Portulaca Oleracea Extract, Apium Graveolens (Celery) Extract, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Leaf Extract, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Brassica Rapa (Turnip) Leaf Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Oryza Sativa (Rice) Bran Extract, Solanum Lycopersicum (Tomato) Fruit/Leaf/Stem Extract

Klairs Rich Moist Soothing Serum
 • 75%
  Förpackning - 75%
 • 70%
  Pris - 70%
 • 70%
  Innehåll - 70%
 • 70%
  Resultat - 70%
71.3%

Klairs Rich Moist Soothing Serum

Ett återfuktande serum som ska återfukta huden ända ner till cellnivå, samtidigt som den ska lugna huden och ge den optimal fuktbalans.

Share: