Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask

Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask (40 pund för 80 ml) är en ansiktsmask som innehåller både hyaluronsyra och AHA-syra för att återfukta och och ge dig slätare hy, allt på en och samma gång. Den innehåller extrakt från vattenmelon, som i Sydkorea traditionellt används för att lugna irriterad och inflammerad hud. Extrakt från vattenmelon ska vara rik på antioxidanter, vitaminer och aminosyror. Detta kombinerat med hyaloronsyran och AHA-syran ska alltså lämna dig med återfuktad, babylen och glowy hy nästa morgon.

Vart finns den att köpa?

Den går tyvärr inte att köpa i Sverige än så länge. Däremot finns den att beställa från Cultbeauty och de säljer även andra produkter från Glow Recipe. Det tar cirka en vecka (max) att få hem paket från Cultbeauty. De ligger i England, inom EU (än så länge), och du behöver därför inte betala moms eller tullavgifter.

Hur fungerar den?

Det fungerar som en vanlig ansiktsmask som du antingen kan använda över natten, eller som du tvättar av efter tio minuter. Den har en gel-aktig formula och eftersom den innehåller naturligt vattenmelonextrakt så separerar produkten i burken. Du måste därför ta den lilla ”sleven” och röra runt i burken i någon minut för att verkligen blanda ihop ingredienserna innan du smetar på den i ansiktet. Den är bra att ha över natten eftersom den har en så lätt formula som inte känns kladdig på huden och som inte smetar av sig på kudden.

Det här är den mest populära av Glow Recipe’s produkter och är väldigt hajpad online med många positiva recensioner. Jag har dålig erfarenhet av produkter som är hajpade på Instagram & Youtube, då de sällan fungerar för mig. Det här tyvärr ytterligare en produkt att lägga till den listan.

Jag har bara använt den som en nattmask och inte som en vanlig mask. Den är alldeles för dyr för att tvätta bort efter några minuter. Första gångerna jag använde den så vaknade jag upp med utslag över hela ansiktet. Vad jag inte visste då var att jag hade försvagat min hudbarriär, så min hy reagerade på alla produkter med aktiva ingredienser i. Det resulterade i att jag inte vågade använda den under några månader medan jag jobbade på att återställa min hudbarriär.

Glow Recipe

Ingredienser & Resultat

Jag har nu i princip återställt min hudbarriär och min hy mår mycket bättre än vad den gjorde för några månader sedan. Fungerar masken bättre nu? Tja, jag får inga utslag i ansiktet längre men nu ser jag knappt någon skillnad alls. Min hy är inte speciellt ”glowy” när jag vaknar på morgonen, den är fet i T-zonen och resten av ansiktet känns inte återfuktat alls. Enda stället där jag kan se att min hy är marginellt slätare är i pannan, men vi pratar väldigt liten skillnad. Nej, jag måste nog tyvärr inse att den här masken helt enkelt inte fungerar för mig.

Det känns ändå väldigt synd eftersom den innehåller många bra ingredienser. Visst, den innehåller alkohol och parfym, men det är längst ned på INCI-listan vilket betyder att den innehåller minst av dessa två ingredienser. Högt upp (andra största ingrediens) kommer hyaluronsyra och vattenmelon extrakt är sjunde största ingrediens. Jag tycker nog ändå att marknadsföringen för den här masken faktiskt inte är missvisande såsom vissa produkter kan vara. Tummen upp för det.

Trots de fina ingredienserna så är den här masken är inte värd det höga priset för min del. Den är inte speciellt stark och jag tror ärligt talat att den här masken kanske passar någon som inte har lika mycket textur i sin hy som jag har. Jag behöver något som gör grovjobbet, tänk Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask. Den här passar nog bättre för dig som inte vill ha eller behöver något för starkt.

Kommer jag att köpa den igen? Nej, jag kommer nog att lägga mina pengar på Kate Somervilles ExfoliKate Exfoliating Treatment istället. Den har jag använt förut och vet med säkerhet att den funkar.

Glow Recipe Watermelon Glow Mask
 • 80%
  Ingredienser - 80%
 • 50%
  Pris - 50%
 • 70%
  Förpackning - 70%
 • 50%
  Resultat - 50%
63%

Sammanfattning

En ansiktsmask som innehåller både hyaluronsyra och AHA-syra för att återfukta och och ge dig slätare hy, allt på en och samma gång. Den innehåller extrakt från vattenmelon, som i Sydkorea traditionellt används för att lugna irriterad och inflammerad hud. Detta kombinerat med hyaloronsyran och AHA-syran ska alltså lämna dig med återfuktad, babylen och glowy hy nästa morgon.

Share: