Recension: Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish Powder

Recension: Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish Powder

Airbrush Flawless Finish Powder

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish Powder (33 pund för 8 g) är ett superfint finishing powder som kommer i tre olika färger: Fair, Medium och Dark. Går dessvärre inte att köpa i Sverige eftersom Charlotte Tilbury inte säljs här. Men går bra att klicka hem från CultBeauty, med både gratis (på alla ordrar över 40 pund) och snabb frakt har du ditt puder på ett kick!

Airbrush Flawless Finish Powder innehåller små nano-partiklar som ska sudda ut både porer och rynkor för att lämna huden med en mjuk och sidenmatt finish. Den har en ultra-lätt formula som låter huden andas och som inte täpper igen porerna samtidigt som den har en uppljusande effekt. Airbrush Flawless Finish Powder ska gå att applicera flera gånger under dagen utan att lämna din hy med en kakig och tung finish.

Pudret är ett ”multi-tasking” puder som förutom att matta ned och sudda ut imperfektioner, också innehåller hudvårdande ingredienser och lystergivande partiklar. Airbrush Flawless Finish Powder ska vara perfekt för de med oljig/kombinations hy. Men den ska fungera även för torr och uttorkad hy eftersom den innehåller rosenvax och mandelolja. Eftersom pudret är färgat så hjälper den även till att dölja missfärgningar. Enligt Charlotte Tilbury är de tre olika färgerna ”universella” och ska alltså passa alla hudfärger.

Airbrush Flawless Finish Powder

Pudret kommer i en liten kompakt förpackning i roséguld med Charlotte Tilbury’s logga på. Den ser väldigt lyxig ut men måste dessvärre erkänna att jag är lite besviken på att förpackningen är i plast. Ja, du läste det rätt. Plast. I min enfald trodde jag (när jag såg den på bilder) att den var gjord i metall, men så fort jag fick hem den insåg jag att så inte var fallet. Fördelen med att den är gjord i plast är väl i och för sig att den inte väger särskilt mycket och att priset blir billigare. Nackdelen? Den känns inte lika lyxig.

Själva pudret är dock helt fantastiskt. Den suddar verkligen bort allt. Huden ser lenare ut, porerna blir mindre synliga och eftersom den är färgad hjälper den till att dämpa mina röda partier (framförallt på min näsa). Det bästa är verkligen att man kan applicera pudret flera gånger under dagen utan att det ser kakigt och tungt ut. Det perfekta pudret att ha med i väskan. Airbrush Flawless Finish Powder går lika bra att ha under ögonen som över hela ansiktet. Föredrar faktiskt den över min Laura Mercier Translucent Powder eftersom jag inte får den där vita bleka finishen med den här. Den är dessutom riktigt bra på att matta ned mina glansiga zoner, utan att torka ut min hy i de områden där jag är som torrast, såsom runt näsan och munnen.

Airbrush Flawless Finish Powder

Lite puder räcker långt och det känns som att pudret är ganska löst pressat i dosan. Du får ganska mycket puder på borsten så jag rekommenderar att man är ganska försiktig vid användning. Eftersom pudret är så löst packat i dosan så kommer det gå ganska fort att använda upp den. Har haft den i fem månader och kommer nog att nå botten ganska snart. Mina andra kompaktpuder har jag haft i åratal utan att ens komma i närheten av att ha använt lika mycket. Skillnaden ligger väl också i att jag använder den här varje dag eftersom jag blivit smått besatt.

Airbrush Flawless Finish Powder måste vara det bästa kompaktpudret jag någonsin testat. Den suddar bort porer och ojämnheter samtidigt som den mattar ned. Det bästa är att den gör allt det utan att torka ut min hy. Så fort jag kom över min besvikelse över att förpackningen var i plast så kunde jag verkligen förstå varför Airbrush Flawless Finishing Powder från Charlotte Tilbury är så poplär bland skönhetsentusiaster världen över. Kan jag rekommendera detta puder? Definitivt. Kommer garanterat köpa den igen i framtiden.

Har du provat Charlotte Tilbury’s Airbrush Flawless Finish Powder? Har du ett favoritpuder du inte kan vara utan?

 

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish Powder
 • 100%
  Innehåll - 100%
 • 100%
  Pris - 100%
 • 70%
  Förpackning - 70%
 • 100%
  Resultat - 100%
93%

Sammanfattning

Charlotte Tilbury Airbrush Flawless Finish Powder är ett superfint finishing powder som kommer i tre olika färger: Fair, Medium och Dark. Den innehåller små nano-partiklar som ska sudda ut både porer och rynkor för att lämna huden med en mjuk och sidenmatt finish. Den har en ultra-lätt formula som låter huden andas och som inte täpper igen porerna samtidigt som den har en uppljusande effekt. Airbrush Flawless Finish Powder ska gå att applicera flera gånger under dagen utan att lämna din hy med en kakig och tung finish.

Ingredienser:
Talc, Mica, Polymethyl Methacrylate, Dimethicone, Silica, Pentaerythrityl Tetraisostearate, Cetearyl Ethylhexanoate, Zinc Stearate, Zea Mays (Corn) Starch, Chlorphenesin, Potassium Sorbate, Tocopheryl Acetate, Pei-10, Propylene Glycol, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Rosa Multiflora Flower Wax, Tetrasodium Edta, Aqua/Water/Eau, Dimethiconol, Tilia Cordata Flower Extract, Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben, [May Contain/Peut Contenir (+/-): Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 44791, CI 77492, CI 77499).

Share: