Malaga

Jag reser tyvärr inte så ofta som jag gärna hade velat, men för två veckor sedan bar det faktiskt av mot vackra och natursköna Malaga tillsammans med några vänner. Anledningen var att en nära vän till oss skulle gifta sig. Det blev en lite längre weekend-resa eftersom vi var borta mellan torsdag till söndag. Vår resa började med en något stressad färd ut till Arlanda i rusningstrafik och med frukost på Pontus in the Air!

Resan ner tog ca fyra och en halv timma och när vi väl kom fram och checkat in på hotellet efter lite förvirring och krafttag (som att bära resväskorna upp för fyra våningar för att hissen var trasig) gjorde vi oss iordning och gick runt på stan en stund. Vi mötte upp några tjejer för lite middag innan det bar iväg mot en takbar för lite häng tillsammans med andra bröllopsgäster.

Fredagen började med lite frukosthäng och några timmars shopping. Det var inte speciellt mycket billigare än hemma och utbudet var väl inte det bästa. Jag köpte inte så mycket, det blev bara ett par kostymbyxor inköpta på Zara. Eftersom Zara var den enda butik som var billigare än här hemma i Sverige, kändes det inte direkt som någon idé att shoppa i butiker som vi har här hemma.

På fredagseftermiddagen blev det dags att åka chartrad buss upp i de spanska bergen för att ta oss till hotellet där bröllopet skulle vara. Resan tog nästan 1,5 timme och på slutet var det bara små smala och snirkliga vägar att åka på. Tur att busschauffören ändå var van vid att köra där, ibland hade man hjärtat lite i halsgropen när bussen svajade fram och tillbaka mot vägkanten.Kvällen bestod sedan av lekar och en väldigt god och underbart trevlig paellamiddag vid poolen.

På lördagen var det dags för vigsel. Så vackert det var. Utomhusvigsel i trädgården vid en liten sjö, i skugga under några majestätiska träd. Tårarna brände lite bakom ögonlocken under vigseln och det var tur att vi hade solglasögon på. Man vill ju inte förstöra sitt rykte liksom. Nej, men skämt åsido, sa jag hur vackert det var?

Efter vigseln var det dags för lite mingel och bröllopsmiddag. Jag hade så trevligt under bröllopsmiddagen att tiden fullkomlig flög förbi! För helt plötsligt var det dags för fest och dans. Det var fri bar, så kan ni gissa vem som satte gasen i botten och spenderade de kommande sex timmarna med att dansa järnet? Kan ni också gissa vem som hade ont i knäna dagen efter? Kan meddela att det var värt varenda sekund av smärta.

På söndagen, efter bara fyra timmars sömn var det dags att packa ihop och åka hem. Kändes lite vemodigt att åka hem när man haft så kul, men det var nog allt skönt att få komma hem och sova i sin egna säng. Det här var trots allt en sån där resa som man alltid kommer att minnas.

Share: