Om mig och bloggen

Välkommen till min blogg! Det här är min lilla hörna av internet dedikerad till allt som har med skönhet att göra. Jag kommer bland annat recensera och skriva om smink, hårvård och hudvård.  Inspirationen till att starta bloggen kom från min kärlek till skönhet och fotografi. Eftersom jag tidigare bloggat i flera år och haft många vänner genom åren som frågat mig om tips på produkter tänkte jag att jag kunde kombinera bloggandet med mitt skönhetsintresse.

Den här bloggen fokuserar främst på recensioner och swatches, jämförelser, mina personliga åsikter på produkter men även på att lära mig mer om hudvård och ingredienser under min resa mot bättre hy.

Vad är min hudtyp?
Jag har känslig, blandhy med en väldigt oljig T-Zon. Under vinterhalvåret lutar jag mer åt det torra hållet men fortfarande med en oljig T-Zon (den slipper jag tyvärr inte undan).

Vad är min hudton?
Jag har olivfärgad hy med en väldigt gul underton. Jag har ofta svårt att hitta en foundation som passar mig perfekt, de ser oftast alldeles för rosa/orangea ut i undertonen.
Eftersom jag har mörkare hy så varierar min hudton beroende på årstid. Beroende på om jag håller på att få en bränna eller om den håller på att blekna, så har jag säkert 7 olika foundations i olika nyanser. Vissa foundations passar mig bättre än andra vad gäller hudton. De foundations jag tycker passar mig bäst är;

Vinterhalvåret: Make Up Forever Ultra HD Foundation i Y315, Nars Velvet Matte Skin Tint i St. Moritz (Medium 1), Armani Luminous Silk Foundation nr 6
Sommarhalvåret: Estée Lauder Double Wear i 4N1 Shell Beige

Mina favoritmärken?

Makeup:
Jag är inte jätteförtjust i billigt smink, jag använder mest lite dyrare smink i mellanklassen till rena rama lyxprodukterna. När det gäller lyxprodukter gillar jag märken som Tom Ford, Yves Saint Laurent, Clarins, Estée Lauder, Chanel, Bobbi Brown, Lancôme, NARS, Marc Jacobs, Laura Mercier och Armani.

När det gäller smink i mellanklassen är mina favoriter: Urban Decay, Too Faced, Benefit, Make Up For Ever, MAC och Anastasia Beverly Hills.

Hudvård:
Bra hudvård är jätteviktigt eftersom bra hy är a och o för en snygg sminkning. Dessutom är det viktigt att ta hand om sin hy för att inte skada den i onödan och förhindra tidiga tecken på åldrande. Jag har märkt att för mig fungerar vissa märken bättre än andra. Ett märke som alltid fungerar för mig är Clarins. Det måste nog vara mitt favoritmärke (än så länge) när det kommer till hudvård och är nog också det märke jag äger flest produkter från. Andra märken som jag också gillar är: Murad, The Ordinary, Exuviance, Peter Thomas Roth och Kiehls.

Lämna gärna en kommentar om det är något du undrar över!