Skönhetsfavoriter 2017: Hudvård

Skönhetsfavoriter 2017

Hudvård måste vara det jag gillar mest. Jag har gått från att vara totalt ointresserad av hudvård till att bli helt besatt inom loppet av nästan tre år. Dessutom är jag en riktig latmask innerst inne och jag orkar verkligen inte hålla på och sminka mig jämt. Däremot verkar jag alltid ha tid och ork för hudvård. Det här året har jag vågat prova produkter som tidigare skrämt mig, såsom syror och jag tror till och med att det gick lite överstyr till slut.  Nu när jag ser tillbaka på året som varit, så måste jag erkänna att jag nog varit lite väl hård mot min hy. Fördelen är att jag har lärt mig mer om min hudtyp och vad som fungerar och inte fungerar för mig (nästa år ska jag definitivt vara snällare mot min hy!) Bland alla produkter jag har provat i år är det några som jag har älskat lite mer än andra:

  • Bioderma Sensibio H2O Micellar Water (229 kr för 500 ml) Inte direkt en ny produkt på marknaden men definitivt en ny produkt för mig. Vill inte vara utan detta mirakelprodukt och jag kommer alltid se till att ha en flaska hemma. Det märks att min hy numera verkligen blir rengjord på djupet.
  • Sensai Silky Purifying Silk Peeling Mask (660 kr för 75 ml) Det här är den allra första peeling masken jag köpte och jag blev så förälskad i den att jag blev helt besatt av syror. Den är snäll mot min känsliga hy samtidigt som den ger min glåmiga hy lyster utan att torka ut den. Den är dyr, men verkligen värd varenda krona. Den är dessutom otroligt dryg och kommer räcka mig en evighet.
  • Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask (679 kr för 150 ml) Den här masken är inte lika snäll mot hyn. Varning för att den kan svida (mycket!). Den är riktigt bra på att ta bort de stora pormaskarna jag har på näsan och eventuella pigmonteringar från gamla blemmor blir mindre synliga. Jag använder den här masken när jag känner att min hy behöver skrubbas lite extra. Min mamma har fått en burk av Pumpkin Enzyme Mask av mig och även hon älskar den.
  • The Ordinary Advanced Retinoid 2 % (102 kr för 30 ml) The Ordinary måste vara det märke jag gillat mest i år. Den här Retinoiden torkade inte ut min hy och den minskade min acne och jämnade ut min hudton. Har nästan använt upp hela burken och jag kommer definitivt köpa en ny under det nya året som kommer.
  • The Ordinary Niacinamide 10 % + Zinc 1 % (5 £ fö 30 ml) Har du acne är Niacinamid verkligen för dig! Jag har känslig och acnebenägen hy och Niacinamid hjälpte till att få bort både acne och några riktigt enträgna cystor jag länge haft problem med längs med min käklinje. De är i princip borta idag och det har jag bland annat den här lilla rackaren att tacka för.
  • Clinique Take The Day Off Cleansing Balm (305 kr för 125 ml) Den tar verkligen bort det mesta och jag behöver oftast inte använda någon speciell rengöring för ögonen. Den tar alltså även bort min mascara. Min hy känns mycket renare efteråt och det märks verkligen att den tar bort allt. Så här ren har min hy aldrig blivit med någon av mina andra oljebaserade ansiktsrengöringar.
  • Origins Drink Up Intensive Overnight Mask (245kr för 100 ml) Den här krämen borde väl egentligen inte vara med på den här listan eftersom jag köpte den i början på december, men den har snabbt blivit en favorit i badrumsskåpet. Jag använder den som en nattmask och när jag vaknar känns min hy fortfarande återfuktad. Annars brukar de flesta nattmasker ha gnidits av och hamnat på kudden eftersom jag sover med ansiktet ned i kudden. Men inte denna!
  • Clarins Extra Firming Night – All Skin Types (850 kr för 50 ml) Det här är min absoluta favorit när det kommer till nattkräm. Men eftersom den är så dyr så tog jag en liten paus i något år och provade andra produkter men det slutade med att jag vid början av året köpte en ny burk.   Jag är oftast lite svullen i ansiktet på mornarna när jag vaknar, men inte med den här nattkrämen. Jag vaknar upp och ser fräsch ut istället för att se ut som sju svåra år. Guld värt.
  • Embryolisse Lait Creme Concentre (184 kr för 75 ml) Det här är också en produkt som inte direkt är ny på marknaden, och den är inte heller ny för mig. Jag har haft en i flera år och jag kommer nog alltid att använda den här. Det här är den bästa dagkrämen att ha under foundation då den får min bas att se perfekt ut. Kan verkligen inte vara utan den. Jag har försökt att använda några andra hudkrämer på sistone men jag saknar min Embryolisse varje dag. Kommer definitivt köpa nytt när mina nuvarande ansiktskrämer är slut!

Det här alltså de produkter som jag har älskat lite extra under 2017 och jag är väldigt förväntansfull för vad 2018 har att erbjuda. Vilka hudvårdsprodukter har varit dina favoriter under året som gått?

Share: