Bäst i Test: The Ordinary

Det här måste väl ändå vara 2017 års mest populära hudvårdsmärke? Jag tror inte att någon har missat hajpen bakom märket The Ordinary och har du det; vilken sten har du bott under? Nej, men skämt åsido. Låt mig introducera dig.

The Ordinary ägs av märket Deciem som även säljer andra märken som Niod, Hylamide och Stemm för att nämna några. Men The Ordinary måste nog ändå vara det märke av deras som är populärast. The Ordinary erbjuder kliniskt beprövade ingredienser, som formulerats för att vara effektiva, till en lågt pris. Låter väl helt fantastiskt? Hela idén bakom märket är att du ska kunna köpa separata ingredienser för att kunna blanda in i din nuvarande hudvårdsrutin för att effektivisera och göra den bättre. Låter nästan lite bra för att vara sant.

Jag har prövat några av deras produkter och jag måste erkänna att jag älskat några av de produkter jag har prövat. Inte allt! Men är det något jag inte har gillat så har det inte varit hela världen eftersom det är så billigt. De fem produkter som har testats denna gång är:

  • Hyaluronic Acid 2 % + B5 (30 ml för 77 kr) Fungerar inte för mig. Ser ingen som helst skillnad på min hy och tycker inte att den känns speciellt återfuktad efteråt. Konsistensen är klibbig och den torkar ”stelt” på huden om man använder den som den är. Smular dessutom om jag blandar in den i min hudkräm och sedan försöker applicera foundation. Nej, jag kommer använda upp varenda droppe men jag kommer inte köpa den igen.
  • Advanced Retinoid 2 % (Numera: Granactive Retinoid 2 % Emulsion) (30 ml för 103 kr) Älskar verkligen denna! Har i princip bara några droppar kvar i flaskan. Men jag kan inte beskriva hur fin, slät och acnefri min hy blev med denna Retinoid. Värd varenda krona. Jag märkte inga negativa effekter av den och då har jag ändå känslig hy. Jag kommer köpa fler och jag kommer pröva några av de nya versioner av Retinoid som The Ordinary nyligen lanserade.
  • Niacinamide 10 % + Zinc 1 % (30 ml för 5 £) Ännu en produkt som jag verkligen älskar. Den här har också hjälpt motverka min acne. Jag har känslig hy och jag börjar misstänka att det är mina p-piller som orsakar alla dessa finnar för jag har aldrig haft problem med finnar innan jag började äta dem. Men Niacinamide (Nikotinamin på svenska) är en aktiv form av vitamin B3 som är bra för att motverka acne, förstorade porer, rynkor och hyperpigmentering. Jag älskar denna produkt men precis som med Hyaluronsyran så gillar jag inte konsistensen. Jag kommer försöka hitta ett serum/booster med Niacinamide i, som har lite bättre kvalité. Nu vet jag ju att det här är en produkt som fungerar för mig känns det inte så jobbigt att spendera lite mer pengar för den.
  • High-Adherence Silicone Primer (30 ml för 3.90 £) Det här är nog den produkt jag gillat minst. Jag börjar tro att silikonprimers inte fungerar för mig för jag har i princip samma problem med de flesta silikonprimers. Min foundation blir tyvärr fläckig där jag applicerat denna primer och det ser inte alls snyggt ut. Det här problemet har jag oftast alltid med silikonprimers så det behöver inte vara något fel på just den här produkten. Har använt den en gång och jag har svårt att se mig använda den igen.
  • Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil (30 ml för 116 kr) Jag gillar verkligen den här oljan! Den sjunker snabbt in i huden och jag brukar ha den till olika saker. Oftast använder jag den som ett sista steg i min hudvårdsrutin för att återfukta huden lite extra. Men jag brukar även blanda i en droppe i min foundation för att göra den lite mer återfuktande och få den att se naturligare ut. Tycker verkligen att den här oljan är värd varenda krona.
Fördelar

Alla The Ordinary’s produkter består i princip av en eller två ingredienser. Syftet är att du ska kunna köpa exempelvis Niacinamide och droppa i några droppar i det serum eller den hudkräm du redan har, för att förbättra och effektivisera den hudvård du redan använder. Jag gillar verkligen det konceptet eftersom jag till ett billigt pris kan pröva på de ingredienser som de flesta dyrare märkena marknadsför att deras produkter innehåller. Efter att ha lärt mig mer om ingredienser är jag mer intresserad av att pröva olika ingredienser för att se ifall de fungerar för mig eller inte, och att kunna göra det utan att behöva äta nudlar till frukost, lunch och middag hela året.

Nackdelar

Eftersom priset är så billigt, är inte alltid kvalitén på själva ingrediensen eller hur den presenteras det bästa. Exempelvis gillar jag inte konsistensen på Niacinamiden eller Hyaluronic Acid på grund av att de är klibbiga, de torkar på ett obehagligt stelt sätt på huden och de smular sig dessutom lätt för mig och jag kan därför inte ha dem i min hudkräm på morgonen när jag ska sminka mig. Samtidigt kan man heller inte kräva så mycket med tanke på hur billiga produkterna är.

Nej, men jag hoppas verkligen att du som läser detta, och som kanske är i valet eller kvalet på om du ska pröva The Ordinary’s produkter; vad väntar du på? Det finns en anledning till att de är ganska svåra att få tag på och att de flesta av deras produkter oftast är slutsålda.

Jag vill prova fler av deras produkter och de som lockar mig mest just nu är; Granactive Retinoid 5 % in Squalane, Azelaic Acid Suspension 10 %, 100 % Organic Cold-Pressed Virgin Marula Oil och Retinol 0,2 % in Squalane. När jag prövat 5 produkter till kommer ett nytt Bäst i Test blogginlägg.

Du kan köpa The Ordinary från: CultBeauty | Asos | Lookfantastic SE | BeautyBay | Feelunique

Share: