Bäst i Test: Mascaror

Den eviga jakten på den bästa mascaran fortsätter. Jag har samlat ihop de fem senaste mascarorna jag prövat (plus en primer) och tänkte att jag skulle ge er en lite kortare sammanfattning av vilken av dessa som jag tycker var bra och vilken jag tycker ni kan skippa.

Eftersom vi alla är olika och gillar olika så tänkte jag att jag kanske skulle gå igenom vad jag är ute efter när det kommer till mascaror. Jag blir ganska lätt oljig på både ögonlock och under ögonen, så jag behöver en mascara som inte smular och ger mig ”panda”-ögon. Jag är ute efter en mascara som ger mig både volym och långa men separerade fransar. Jag gillar ändå att det ser lite ”naturligt” ut och ogillar mascaror som är klumpiga och som ger mig spindelben till fransar. Så, med det sagt tycker jag att vi tar en titt på mascarorna.

 • Benefit They’re Real Mascara (ej med på bild)(299 kr för 8,5 g) Jag gillar verkligen borsten på den här mascaran. Den ger mig längd, volym och separerade fransar (inga spindelben till fransar här inte!) och det ser nästan ut som att jag har lösögonfransar på. Det här har varit min favorit i många år, men den är riktigt jobbig att tvätta bort. Då menar jag verkligen riktigt jobbig. Å andra sidan smular den heller inte så mycket. Men eftersom den är så jobbig att få bort har jag valt att försöka hitta en annan mascara som ger mig samma effekt, men som inte är lika jobbig att tvätta bort på kvällen.
 • Too Faced Better Than Sex Mascara (260 kr för 8 ml) Jag har tidigare skrivit en lite mer ingående recension av denna mascara som ni kan läsa här.
 • Marc Jacobs Beauty Velvet Noir Major Volume Mascara (325 kr för 9,5 ml) En mascara som till borsten påminner om Too Faced Better Than Sex, men till skillnad från den mascaran så har den här en torrare formel. Den smular alltså inte lika mycket. Om jag använder puder under ögonen så smular den faktiskt inte alls. Den ger mig volym (inga spindelben dock) men däremot ger den mig inte mycket till längd. Jag tycker ändå att jag får riktigt fina fransar om jag böjer dem innan. Den lämnar tyvärr kvar lite rester trots att jag använder både ögonmakeup-remover och två olika cleansers. Men jag kan trots det varmt rekommendera den om du inte har problem med att betala lite extra.
 • Lancôme Définicils Mascara (315 kr för 6,5 ml) En riktig klassiker. Perfekt mascara för dig som vill ha långa och separerade fransar. Älskar den här mascaran men det jag saknar att den inte ger mig någon volym. Den smetar inte eller flagnar inte under ögonen så vilket är ett stort plus.
 • Lancôme Monsieur Big Mascara (275 kr för 10 ml) En helt okej mascara. Kommer nog inte köpa den igen eftersom den inte ger mig den volym jag är ute efter. Den ger långa fransar om du föredrar det framför volym. Jag vill gärna ha både och. Det bästa med den här mascaran är att den knappt smular. Det jag ogillar, och som också är den största anledningen till att jag inte kommer köpa den igen är att det väldigt lätt blir klumpigt och till och med lite ”spindelbensfransar”. Inte riktigt den look jag är ute efter. Så det slutar oftast med att mina fransar knappt syns. Inte värt pengarna för mig.
 • Dior Diorshow Maximizer Mascara Primer 3D (340 kr för 10 ml) Egentligen tycker jag inte om att använda primer under min mascara eftersom jag tycker att det lätt ser klumpigt ut sen när man applicerar sin mascara ovanpå. Tyvärr, tycker jag att det lätt blir så med denna primer också. Alla mascaror såg mer eller mindre klumpiga ut om jag hade denna primer under, men jag gillade den ändå. Varför? Jo, för att den får mascaran att sitta som berget hela dagen. Din mascara kommer heller inte att smula under dagen om du använder den här. Så den var en räddare i nöden för mig när jag använde Too Faced’s Better Than Sex Mascara. Kan jag rekommendera den? Ja, om du har problem med att mascaror smular/smetar eller inte sitter hela dagen eller om du har behov av att din mascara sitter som berget, exempelvis om du bor i fuktigt klimat eller om du har ”hooded eyes”. Har du inte dessa problem så skulle jag skippa den.

Av alla dessa mascaror så skulle jag rekommendera: Marc Jacobs Velvet Noir Major Volume Mascara, Benefit They’re Real och Lancôme Definicils Mascara.

Bäst i Test: Mascaror
 • 80%
  Benefit They're Real Mascara - 80%
 • 43%
  Too Faced Better Than Sex Mascara - 43%
 • 75%
  Marc Jacobs Beauty Velvet Noir Major Volume Mascara - 75%
 • 80%
  Lancôme Definicils Mascara - 80%
 • 60%
  Lancôme Monsieur Big Mascara - 60%
 • 70%
  Dior Diorshow Maximizer Mascara Primer 3D - 70%
68%

Sammanfattning

Testat 5 olika mascaror och en mascara-primer: Benefit They’re Real, Too Faced Better Than Sex, Marc Jacobs Velvet Noir Major Volume, Lancôme Monsieur Big, Lancôme Definicils & Dior Diorshow Maximizer Mascara Primer 3D

Mina favoriter: Marc Jacobs Velvet Noir Major Volume, Lancôme Definicils & Benefit They’re Real.
Den jag gillade minst: Too Faced Better Than Sex

Share: