Använt & Förbrukat: Verso, Biologique Recherche, Origins, Clinique, Murad & Missha m.fl.

Jag har försökt bli bättre på att använda upp de saker som jag har här hemma innan jag köper nya saker. När det kommer till hudvård tycker jag ändå att jag lyckas med det ganska bra, men när det kommer till makeup är det lite svårare. Jag har dock under de tre första månaderna på året lyckats använda upp en massa saker (mest hudvård), låt oss kika på vad det är:

 • Verso Skincare Hydration Serum (799 kr för 30 ml) är ett populärt serum som jag var ganska exalterad över att testa. Jag köpte den i höstas när Skincity hade 20 % rabatt på den. Tur var väl det, för jag var faktiskt inte speciellt imponerad. Kommer inte köpa den igen. Du kan läsa min recension om den här.
 • Biologique Recherche Lotion P50W (har utgått ur Skincity’s sortiment) är ytterligare en populär och ikonisk produkt. Jag har känslig hy och valde därför att testa den formel som är lämpligare för känslig hy. Även om min hy inte reagerade lika negativt som den gjorde av Paula’s Choice 2 % BHA Toner, så är det här inte en produkt jag kommer att sakna. Jag kommer inte köpa den igen.
 • Origins Drink Up intensive Over Night Mask (235 kr för 75 ml) en favorit som tyvärr har fått en makeover sedan jag köpte min första tub. Den har tyvärr blivit mindre. Det här är den enda nattmasken som jag faktiskt känner återfuktar min hy ordentligt på vintern. Jag har redan köpt en ny.
 • Clinique Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator (330 kr för 50 ml) en härlig ansiktsmask som trots sin gelformula känns återfuktande på min torra hy. För mig passar den nog bättre på sommaren än på vintern. Jag kan tänka mig att köpa den igen i framtiden.
 • Murad AHA/BHA Exfoliating Cleanser (525 kr för 200 ml) en skön men ganska hård rengöring. Det här är ingen rengöring som du kan använda varje dag, det skulle vara alldeles för hårt för huden. Det jag gjorde var att använda den i duschen de dagar jag tvättade håret (tvättar inte håret varje dag). Den tar bort allt; mascara (vet dock inte om den tar bort vattenfast mascara), foundation och SPF. Glöm inte bort att återfukta huden ordentligt när du använt den. Kan tänka mig att köpa den igen i framtiden.
 • Missha First Treatment Essence (499 kr för 150 ml) jag tyckte att den återfuktade min hy och hjälpte min skadade hudbarriär. Den var dock inte så återfuktande som jag hade velat. Du kan läsa min recension om den här. Den påstås vara en dupe för SK-II Facial Treatment Essence. Jag kommer dock inte att köpa den igen.
 • Kiehl’s Creamy Eye Treatment with Avocado (460 kr för 28 ml) en härlig återfuktade ögonkräm som inte ger mig milia. Jag har väldigt torr hy under ögonen, huden känns nästan som papper ibland. Den här återfuktar ordentligt och fungerar under makeup. Kommer köpa den igen.
 • Klairs Freshly Juiced Vitamin Drop (429 kr för 35 ml) Ett C-vitamin serum som ska fungera även för känslig hy. Märkte ingen skillnad på min hy. Hann inte använda upp hela innan c-vitaminet oxiderade. Jag har dock inte saknat det här serumet i min rutin sen jag slutade använda den så jag kommer inte att köpa den igen.
 • Kora Organics Energizing Citrus Mist (399 kr för 100 ml) Gillade inte den här till en början, sen bytte jag sprayflaska och det var först då som jag tyckte om effekten den gav mig. Huden såg återfuktad ut och den gav ett härligt lyster. Minus för den otroligt tunna sprayen (det känns knappt att du har använt den) och den väldigt tunga doften. Bra spray men som jag inte riktigt tycker är värd 399 kr. Kan tänka mig att köpa den igen i framtiden.
 • Belif The True Cream – Moisturizing Bomb (415 kr för 50 ml) trodde jag skulle gilla den här mer än vad jag faktiskt gjorde. Helt okej återfuktade hudkräm för dig med torr hy under vinterhalvåret. Däremot skulle jag inte rekommendera den för dig med väldigt känslig hy. Gillade den inte under min makeup tyvärr. Kommer inte att köpa den igen.
 • Lancôme Monsieur Big Mascara (275 kr för 10 ml) Läs mer om vad jag tycker om denna mascara här. Kommer inte att köpa igen.
 • Becca Cosmetics Aqua Perfecting Concealer (345 kr för 5,3 ml) Favorit concealer. Har redan köpt om den här 4 ggr och kommer fortsätta med det. Bästa concealern för dig med torrare hy. Det dåliga med denna concealer är att du får EXTREMT lite produkt (behållaren är inte ens full när den är ny!) och Sephora höjer hela tiden priset på den?! Första gången jag köpte den kostade den 290 kr, sen höjdes det till 320 kr och nu ligger den på 345 kr! Fortsätter det så här kommer jag att försöka hitta en annan concealer.
 • Moroccanoil Treatment (419 kr för 100 ml) Jag har ärligt talat haft den här håroljan i flera år. Den gör håret mjukt och följsamt, men den tar inte bort friss i den omfattning som krävs för mitt hår. Det är dessutom lätt att råka applicera för mycket olja, som i sin tur fåret håret att se tungt och stripigt ut. Trots flera års användning märkte jag ingen förbättrad effekt av kvalitén på mitt hår. Har hittat en ny och för mig, bättre olja. Jag kan inte se mig själv köpa den här igen.

Det var de produkter som jag jobbade mig igenom under årets första tre månader. Tycker faktiskt att jag gjorde ett bra jobb med att använda upp saker och ting här hemma. Har du använt några av dessa produkter?

Share: