Recension: Too Faced Better Than Sex Mascara

Recension: Too Faced Better Than Sex Mascara

Better Than Sex mascara

Jag är ständigt på jakt efter den bästa mascaran, och det innebär att prova på en hel del olika mascaror. Den här gången blev det Too Faced Better Than Sex Mascara. Den här mascaran är inte direkt ny på marknaden och den ligger alltid på Sephoras topplista över bästsäljande produkter. Jag har varit nyfiken på den ett tag nu men har inte riktigt våga använda den på grund av den väldigt stora och tjocka borsten. Jag föredrar syntetiska gummiborstar och har därför inte varit helt övertygad om att den här mascaran är något för mig.

Enligt Too Faced själva ska Better Than Sex mascaran vara gjord av de allra svartaste färgpigmenten, ge längd, volym och en förstärkt böjning av fransarna. Det låter ju väldigt bra, men frågan är om det också stämmer? Vad jag tycker att den faktiskt gör: Den ger dig ”normal”-svarta fransar och den ger fransarna både längd och volym. Vad jag inte tycker att den gör: Den ger, enligt mig, inte en förstärkt böjning av fransarna. Däremot finns det två saker som jag rent ut sagt stör mig på: 1) Den ger mig väldigt klumpiga fransar 2) Den smular.

Mitt problem med mascaror som har tjocka och stora borstar är att de oftast ger mig klumpiga fransar. Borsten plockar upp alldeles för mycket produkt (eftersom den är så stor) och det slutar med att det ser ut som att jag har små spindelben till ögonfransar. Usch. Eftersom den här mascaran dessutom smular så blir jag alldeles svart under ögonen. Visst, jag har oljig T-Zon och det är inte första gången en mascara ger mig pandaögon, men det är sällan det blir så här svart och så här snabbt.

Kommer jag köpa denna mascara igen? Nej.  Det är absolut ingen dålig mascara, och har du torr hy så kanske du till och med slipper få pandaögon, då kommer du antagligen älska den. Men för mig är den helt enkelt inte värd sina 260 kr. Har inget problem med priset i sig, jag tycker inte att 260 kr är ett orimligt pris att betala för en mascara. Men för det priset så tycker inte jag att den ska ge mig klumpiga fransar och göra mig alldeles svart under ögonen. Den har mascaran var helt enkelt inget för mig.

Too Faced Better Than Sex Mascara
  • 60%
    Pris - 60%
  • 50%
    Resultat - 50%
  • 20%
    Hållbarhet - 20%
43%

Ingredienser

Water, Synthetic Beeswax, Paraffin, Glyceryl Stearate, Acacia Senegal Gum, Butylene Glycol, Oryza Sativa (Rice) Bran Wax, Stearic Acid, Palmitic Acid, Polybutene, VP/Eicosene Copolymer, Cera Carnauba/Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax/Cire de Carnauba, Aminomethyl Propanol, Glycerin, Ethylhexylglycerin, Hydroxyethylcellulose, Disodium EDTA, Polyester-11, PVP, Cellulose, Trimethylpentanediol/Adipic Acid/Glycerin Crosspolymer, Propylene Glycol, Acacia Senegal Gum Extract, Potassium Sorbate, Dextran, Acetyl Hexapeptide-1. May Contain: Iron Oxides (CI 77499), Black 2 (CI 77266), Ultramarines (CI 77007).

Share: