Pixi Sun Mist SPF 30

Pixi Sun Mist SPF 30
Piti Skintreats Sun Mist (279 kr för 80 ml) marknadsförs som en supersmidig solspray som skyddar mot solens skadliga UV-strålar utan att kännas tjock eller kladdig på huden. Den har en solskyddsfaktor om SPF 30 och ska alltså vara väldigt lätt i konsistensen och kladdfri.

APPLICERING

Pixi Sun Mist måste skakas väl innan applicering och appliceras en ca 15 minuter innan solexponering. Tänk på att det är viktigt att du återapplicerar solskyddet under dagen:

 • Om du använder Pixi Sun Mist när du varit ute och badat måste du återapplicera solskyddet ca 40 minuter efter att du kommit upp från badet.
 • Har du torkat dig med en handduk måste du återapplicera solskyddet med en gång.
 • Vid normal daglig användning ska du återapplicera solskyddet varannan timme.

Själv måste jag erkänna att jag är otroligt dålig på att återapplicera mitt solskydd, vilket också var en av anledningarna till varför jag köpte Pixi Sun Mist.

Tanken var att ha med mig den i väskan för att smidigt kunna återapplicera den under dagen. Jag insåg dock ganska snabbt att det inte skulle fungera för mig. Munstycket på sprayen fördelar inte produkten på ett tunt och fint sätt som krävs för att du ska få en jämn applicering som inte fläckar. Den spottar alltså ut stora droppar ibland som lämnar vita fläckar på huden. Har av denna anledning inte vågat spraya den ovanpå min makeup.

Eftersom den spottar ut solskyddet, istället för en jämn och fin mist, så sprayar jag den några gånger i handflatan och sedan smörjer jag in den som en vanlig hudkräm. Jag sprayar den alltså inte ens i ansiktet ovanpå min hudvård på morgonen då jag inte tycker att den sjunker in ordentligt i huden annars. Väldigt viktigt att skaka flaskan ordentligt innan applicering! Skakar man inte flaskan ordentligt kan solskyddet komma ut med en konsistens som är lite klumpig och tjock.

INGREDIENSER

Jag har rödmarkerat de ingredienser som är lite kontroversiella på hudvårdsmarknaden (såsom exempelvis silikoner och alkohol), och har också tagit mig friheten att rödmarkera de ingredienser, som kan orsaka hudirritation.

Pixi Sun Mist marknadsförs med att den innehåller tre nyckelingredienser; kamomill-, bambu- och aloe vera-extrakt. Jag tycker nog att det är lite missvisande att Pixi beskriver dem som sina nyckelingredienser när de hamnar så långt ner på INCI-listan. De ligger bland de sista ingredienserna vilket innebär att det alltså är minst koncentration av dem i formulan. Nu kan jag visserligen ingenting alls om hur kemi och framställning av skönhetsprodukter fungerar, men logiskt sett tycker man väl att de borde hamna lite högre upp?

Jag gillar inte heller att alkohol hamnar så högt upp på listan. Som någon med känslig hy är jag lite vaksam mot produkter som innehåller alkohol eftersom jag har känsliga områden där det lätt svider. Som tur är, har min hy inte reagerat negativt på det har solskyddet. Det har varken svidit, blivit oljigt eller gett mig tilltäppta porer eller finnar. Tummen upp för det!

Pixi Sun Mist SPF 30 – Fördelar och nackdelar

Jag är ganska ny på det här med solskydd. Länge var jag en av dem som trodde att jag inte behövde använda solskydd annat än på solsemestern. Nu har jag som tur är kommit på lite bättre tankar och har varit på jakt efter ett solskydd som är lätt att använda och som fungerar på min känsliga hy. Pixi Sun Mist täpper inte till mina porer eller ger mig finnar. Den sjunker snabbt in i huden och känns inte tung eller oljig, jag tycker heller inte att den känns kladdig.

Jag gillar verkligen Pixi Sun Mist, MEN jag avskyr verkligen sprayen. Den spottar ut vita fläckar med solskydd hur mycket jag än skakar flaskan innan. Den har jättebra recensioner online så jag vet inte om det bara är jag som har fått en dålig flaska, men för mig fungerar den inte alls. Jättetråkigt, eftersom anledningen till varför jag köpte den var för att jag ville kunna återapplicera solskyddet under dagen och kunna spraya den ovanpå min makeup.

Det faktum att jag inte ens använder sprayfunktionen till annat än att spraya solskyddet direkt i handen, plus det faktum att den innehåller såpass mycket alkohol, gör att jag tyvärr inte kommer köpa den igen. Jag vill verkligen hitta ett solskydd jag kan spraya direkt på ansiktet, ovanpå min makeup, men som inte fläckar ner varken mina makeup eller mina kläder. Men det kanske är önsketänkande från min sida? Har du något bra tips på en bra solskyddspray för ansiktet får du väldigt gärna lämna en kommentar.

Pixi Sun Mist SPF 30
 • 70%
  Innehåll - 70%
 • 80%
  Pris - 80%
 • 60%
  Förpackning - 60%
 • 70%
  Resultat - 70%
70%

Sammanfattning

En solspray som skyddar mot solens skadliga UV-strålar utan att kännas tjock eller kladdig på huden. Den har en solskyddsfaktor om SPF 30 och ska alltså vara väldigt lätt i konsistensen och kladdfri.

+ Täpper inte till porer eller orsakar acne
+ Irriterar inte min hy
+ Lämnar inte huden flottig eller glansig

– Innehåller alkohol som tredje största ingrediens
– Sprayfunktionen fungerar inte ordentligt

Share: