NARS Ignited Eyeshadow Palette

Nars Ignited Eyeshadow Palette

Nars Ignited Eyeshadow Palette (585 kr för 12 x 1,4 g) är en ögonskuggspalett från Nars som lanserades tidigare i år och som tyvärr endast säljs i begränsad utgåva. I Sverige såldes den först online hos Sephora för 645 kr, nu finns den hos kicks för 585 kr. Paletten innehåller 12 ögonskuggor som kommer i tre olika formler: matt, metallic och skimmer.

Ögonskuggorna påstås vara tillverkade med mikroniserat puder som ska ge bättre hållfasthet och en krämigare konsistens. Ögonskuggorna ska dessutom kunna användas både som ögonskugga eller eyeliner, våta som torra.

Nars Ignited Eyeshadow Palette

Nars Ignited Eyeshadow Palette påstås allt som allt innehålla pålitliga färger som inte kladdar och som kan appliceras ensamma eller läggas i lager för mer intensitet. De tolv färgerna i paletten är:

 • Hammamet I: Ljus beige (matt)
 • St-Paul-De-Vence I: Skimrande nektarin (metallic)
 • Light Up: Skimrande pärlemorrosa (Skimmer)
 • Atomic: Skimrande karamellrosa (skimmer)
 • Sophia: Kall brun (matt)
 • Supernova: Korallrosa (metallic)
 • In Heat: Skimrande magenta (skimmer)
 • Ignition: Skimrade rosa (skimmer)
 • Nouméa: Roströd (matt)
 • Fired Up: Metallic roströd (metallic)
 • Fuse: Violett med blå undertoner (skimmer)
 • Pointe Noir: Skimrade aubergine med rosa undertoner (skimmer)

Mina favoritfärger är Pointe Noir, In Heat och Fuse. Personligen tycker jag att Nars Ignited Eyeshadow Palette är en perfekt systerpalett till Nars Narsissist Wanted Eyeshadow Palette, jag tycker verkligen att de kompletterar varandra (du kan läsa min recension om den här). Det är synd att de endast kommer ut i limiterade utgåvor.

Nars Ignited Eyeshadow Palette
Nars Ignited Eyeshadow Palette
Nars Ignited Eyeshadow Palette

Jag tycker det är att det finns en tydlig röd tråd när det kommer till färgtemat på paletten. Det gör att det är lätt att få en översikt över vilka looks du kan skapa med den. För någon som mig (som inte är så kreativ) kan det vara jobbigt med vissa typer av paletter där det inte riktigt känns som att det finns en klar röd tråd eller där skuggorna inte ligger i den ordning jag personligen tycker är logisk.

De tre matta skuggorna är sådana typiska bruna och neutrala färger som alla behöver ha i sin kollektion. De må vara tråkiga, men de fungerar riktigt bra tillsammans med alla skimriga & glittriga skuggor som finns i paletten. De har en varm ton som gör att de passar perfekt med vilken glittrig eller skimrig skugga jag än väljer.

Nars Ignited Eyeshadow Palette
Till vänster: Nars Narsissist Wanted Palette
Till Höger: Nars Ignited Palette

De skrimriga och glittriga skuggorna är inte lika lätta att applicera som de matta. De är inte så pigmenterade (mest skimriga/glittriga) och appliceras bäst med ett finger. De fungerar alltså mest som ”toppers”. Det gör dock att de inte är lika lätt att skapa en precis look med, däremot är de perfekta för en snabb och enkel look (min favorit borste att applicera skimriga/glittriga skuggor). Det jag inte gillar är att det faller glitter/pigment när man applicerar de mest glittriga skuggorna men det är ganska vanligt, men ändå irriterande.

Skuggorna håller i 8 timmar innan de börjar blekna. Mina ögonlock blir ganska oljiga under dagen och dessa skuggor lägger sig lätt i mina veck och linjer om jag inte använder en ögonprimer eller concealer (med puder!) innan. De glittriga skuggorna fäller ganska mycket vid applicering om du använder en borste, så tänk på det när du använder dem.

Förpackningen är liten och kompakt och kommer med en spegel i locket. Det gör att den är lätt att ta med på resan. Dessutom tycker jag att den är väldigt fin med det färgglada mönstret på framsidan. Den här lilla paletten har snabbt blivit en av mina favoritpaletter och jag ångrar inte mitt köp för en sekund.

Fördelar & Nackdelar

+ Lätt och kompakt förpackning.
+ Resvänlig
+ Röd tråd i färgtemat
+ Hållbara färger
– Det faller glitter/pigment vid applikation av vissa skuggor
– Dyr
– Begränsad utgåva

Share: